OVER ONS

“Flexibel Wonen voor iedereen”

Meerjarig praktijkonderzoek van PXL Research, naar hoe we op een innovatieve en duurzame manier kunnen samenleven wanneer de bevolking groeit en de woonoppervlakte krimpt. Het onderzoeksteam is de uitdaging aangegaan om een vernieuwende manier van wonen en bouwen te ontwikkelen, gericht op de samenleving van morgen.
Het resultaat: een innovatief bouw- en buurtconcept als impuls voor het Vlaamse woonlandschap dat via deze adviestool aan het publiek wordt voorgesteld.

Om dit te realiseren is samenwerking en co-creatie een must.

Het expertisecentrum PXL Bouw & Industrie heeft samen met PXL Zorginnovatie en PXL Social Work de schouders gezet onder dit belangrijke vraagstuk. Maak hier kennis met de onderzoekers:

Adriën Buteneers
Evelien Verdonck
Mathias Vankriekelsvenne
Veerle Custers

Sara Janquart

Bart Put
Inge Pasteels

HET KLAVERTJE 4 – DE TOEKOMST

MINDSHIFT WONEN & BOUWEN
KLAVERTJE 4 – DE INSPIRATIETOOL

Een mindshift maken we niet alleen, dat doen we samen.

We hebben ons onderzoek verder verfijnd en een dashboard als inspiratietool in het leven geroepen. Via deze tool hebben wij al onze informatie ter beschikking gesteld. We hopen dat de burgers, de bouw, de financiële sector, het beleid en vele anderen met deze resultaten aan de slag gaan. Het is het ideale oefenmateriaal om alle domeinen te synchroniseren en klaar te maken voor wonen in 2050.

CIRCULAIR ONTWERPEN

Binnen PXL Research zetten we verder in op circulair ontwerpen, want wij geloven dat een duurzame bouwketen de toekomst is.

WOON-WIJS 4.0

Met ondersteuning van de Provincie Limburg (woonsubsidie innovatieve projecten) gaan we verder onderzoeken hoe het Klavertje 4 kan bijdragen tot nieuwe woonvormen, nieuwe businessmodellen, duurzame energievoorzieningen, co-wonen, e.a.

AMBITIE

Onze droom: het Klavertje 4 realiseren in het Vlaams | Limburgse Woonlandschap.

In 2022 is de technische cel gebouwd, naar het voorbeeld van een klavermodule. U kan hier steeds een bezoekje aan brengen in Hogeschool PXL, campus Diepenbeek.

WILT U HIER VERDER AAN MEEBOUWEN?

Neem contact op met het expertisecentrum PXL Bouw & Industrie.